خواص قارچ

خواص قارچ

 

خواص مهیج قارچ

قارچ یکی از مواد مغذی خوشمزه سرشار از خاصیت است که در اغلب غذاها کاربرد دارد و دارای گونه های بسیار زیادی است که فقط 20 گونه از آن قابل خوردن است. باید دانست که قارچ در برخی مناطق و با شرایط آب و هوایی خاص رشد می کند. البته بعضی از آنها در بعضی مزارع و تحت شرایط کنترل شده تولید می شوند.

قارچ دارای خاصیت بسیار زیادی است. درمان کم خونی است، قارچ برای اینکه برای اینکه کلسترول و چربی ندارد و میزان کربوهیدارتش کم است چربی کمی دارد همچنین بخاطر اینکه پروتئین کم چربی که دارد موقع هضم به سوخت و ساز کلسترول کمک می کند. قارچ سرشار از بتاگلوکان است که خاصیت ضدسرطانی دارند و برای پیشگیری از سرطان سینه و پروتسات بسیار مفید است. قارچ سرشار از فیبر، مواد معدنی، آب و کربوهیدرات است، علاوه بر آن سرشار از انسولین و آنزیم های طبیعی است همچنین عملکرد لوزالمعده، کبد و غده های درون ریز را بهتر می کند بنابراین قارچ دشمن دیابت است. بخاطر کلسیم موجود در قارچ به سلامت استخوانها کمک می کند. قارچ برخلاف اکثر سبزیجات سرشار از ویتامینD است که به جذب و متابولیسم، کلسیم و فسفر کمک می کند. قارچ سرشار از آنتی اکسیدان های قوی است، این ماده سیستم دفاعی بدن را بالا می برد. قارچ سرشار از سولفور است ماده ای اصلی تقویت سیستم دفاعی بدن است، و کمبود آن در بدن آسیب های جدی به بدن می زند که اکثر انسانها از کمبود آن در بدن خود آگاهی ندارند، قارچ آنتی بیوتیک های طبیعی شبیه پنی سلین در خود تولید می کند که از رشد باکتری و دیگر عفونت های قارچی جلوگیری می کند، همچنین قارچ سرشار از ویتامین A,B,C است. قارچ سرشار از مس است و مس باعث جذب آهن موجود در غذا می شود. قارچ مقدار زیادی پتاسیم دارد که باعث باز شدن رگهاست . کمک می کند فشار خون که باعث اکثر مرگ و میرهاست کاهش یابد. نکته مهم این که قارچ حاوی سلنیوم است، سلنیوم پروتئین حیوانی است و یکی از بهترین راههای تأمین مقدار سلنیوم مورد نیاز برای گیاهخواران است، همچنین برای سلامتی ناخن، دندان و مو بسیار مفید است. قارچ یک رژیم کم چربی برای کاهش وزن و ماهیچه سازی است.

انواع قارچ خوراکی

قارچ دکمه ای سفید

ارزان ترین و پرطرفدارترین قارچ خوراکی است. طعم آن گوشتی و ملایم است و بافت صاف و محکمی دارد.

قارچ قهوه ای

این قارچ همان قارچ دکمه ای سفید است با این تفاوت که کمی دیرتر چیده می شود. در واقع قارچ بالغ سفید است.

قارچ پورتوبلو

این قارچ هم همان قارچ سفید و قهوه ای است که بالغ تر از قارچ قهوه ای شده و کلاهک آن بسیار بزرگ است و کاملاً باز شده است و تیغه های آن زیر کلاهک نمایان است، طعمی گوشتی و آبدار دارد و قوی تر از قارچ سفید و قهوه است و مناسب کباب و گریل کردن است ولی طعم خوبی در سوپ ندارد.

قارچ قیفی

این قارچ ظاهری زیبا دارد و رنگهای زرد و طلایی، کاملاً شبیه یک قیف یا گل نیلوفر است. این قارچ در اروپا حاشیه دریای خزر در استان مازندران رشد می کند. این قارچ در بازارهای محلی پیدا می شود. طعم گوشتی و ملایم تری نسبت به دیگر قارچها دارد، بافت فیبری دارد اما سفت نیست، مناسب سوپ و کباب کردن است. قیمت آن کمی گران است.

قارچ شاه صدف

این قارچ تپل و بسیار خوشمزه است که به آن ارینجی هم می گویند، ساقه ای بلند و ضخیم دارد اما کلاهک آن نسبت به ساقه اش کوچک است. طعم آن شبیه گوشت است بنابراین گیاهخواران از آن در رژیم غذایی خود استفاده می کنند. قیمت آن نه گران و نه ارزان است و در فروشگاههای بزرگ یافت می شود.

قارچ مورلز یا کرکونوسه

اندازه این قارچ کوچک است و شکل آن مخروطی و اسفنج مانند است. رنگ آن زرد و بژ تیره و قهوه ای سوخته است. در شهرهای شمالی ایران به وفور یافت می شود که در زبان محلی به آنکرکونوسه می گویند. طعم آن ملایم و تقریباً شبیه فندق است و سرخ شده آن بسیار خوشمزه است. این قارچ قیمت گرانی دارد.

قارچ شیتاکه

این قارچ وحشی است که به تازگی پرورشی آن هم پیدا می شود. ارزش غذایی بالا و خاصیت درمانی فوق العاده ای دارد. کلاهک آن بزرگ تر از ساقه باریک آن است. بافت ساقه آن سفت است و باید بیشتر از کلاهک پخته شود و باید زیاد جویده شود، طعمی فندقی و روغنی و لذیذ دارد که می شود در سوپ و نودل از آن استفاده کرد اما سرخ شده آن هم بسیار خوشمزه است. این قارچ بسیار گران است و اخیراً در بین مردم بسیار محبوب شده است.

قارچ اِنوکی

این قارچ بومی کشورهای آسیای شرق است که جدیداً در ایران پیدا شده و ظاهری شبیه خوشه و دسته ای دارد. طعمی ملایم و فندقی دارد و گاه در غذا طعم آن حس نمی شود، بافت آن ترد و ظریف است. معمولاً در سوپ و نودل استفاده می شود و نوع سوخاری آن هم بسیار لذیذ است. قیمت این قارچ گران است.

قارچ صدفی

این قارچ انواع مختلفی دارد و شکل صدف هستند. ظاهر تمیز و کلاهک نازک و ظریف دارد. رنگ این قارچ متنوع اسن اما بیشتر سفید و طلایی و صورتی است. انواع وحشی آن روی تنه درخت و یا روی کاه رشد می کند. در ایران پودر خشک شده آن هم به فروش می رسد. ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و بسیار لذیذ است.