خواص زردچوبه
زردچوبه
این ادویه از قدیمی ترین ادویه جات است که قدمتی هزار ساله دارد و از هزاران سال پیش در آسیا مورد استفاده قرار می گرفته و بخش عمده ای از آیووردا بوده است. این ادویه پرخاصیت در هندوستان و چین رویش داشته است. زردچوبه از نظر طب قدیم ایرانی دارای خاصیت گرم و خشک است و برای درمان بسیاری از دردها مورد استفاده قرار می گرفته است.
قسمت مورد استفاده این گیاه ساقه زیرزمینی آن است که پس از خارج کردن از زمین، تمیز کرده و ریشه های آن را جدا می کنند و در آب جوش قرار می دهند و پس از تمیز کردن زردچوبه ها به مدت چند روز آن را خشک می کنند. زرد چوبه بوی معطر و طعم تلخی دارد و رنگ آن زرد یا خاکستری مایل به قهوه ای دارد. از کنار برگهای غلاف در ساقه، شاخههای کوچک و استوانهای شکل ضخیمی خارج میشود که به صورت مورب در زمین فرو رفته و هر یک ایجاد ریشه میکند که به طور مداوم پایههای جدیدی به وجود میآورند.
زدچوبه خواص فراوانی دارد از جمله تمیز کننده کبد، درمان یرقان، باز کردن گرفتگی صدا، درمان دندان، خشک کردن زخم ها، تصفیه کننده خون، تب بر و انرژی زا، درمان کمردرد و سینه درد، درمان اسهال، درمان روماتیسم و سل، درمان التهاب لثه.
زردچوبه دارای اسانسی مرکب از اسیدهای والرینیک، کاپرلیک و فلاندون است و همچنین دارای سابی نین، سینئول، بورنئول، کورکومین و الکل تورمرول بوده که رنگ زرد زردچوبه به علت همین ماده کورکومین است.
یک قاشق غذاخوری این ماده مغذی دارای: 29 کالری، 0،91 گرم پروتئین، 0،31 گرم چربی، 6،31 گرم فیبر، 0،3 گرم قند، 26% منگنز، 16% آهن، 5% پتاسیم، 3% ویتامین C.
-
ضد التهاب
کورکومین موجود در زردچوبه یک ماده قوی است که باعث کاهش تورم بدن می شود.
-
ضد سرطان
کورکومین موجود در زردچوبه خواص ضد سرطانی دارد و در درمان بسیاری از سرطان های بدخیم را دارد و رشد غدد سرطانی را متوقف می کند.
-
بهبود سلامت مغز
آروماتیک تورمرون یک ترکیب فال در زردچوبه است که رشد سلولهای عصبی در مغز را افزایش داده و تا حد بسیار بالایی افسردگی را درمان می کند.
آنتی اکسیدان موجود در زردچوبه باعث حفاظت قلب می شود، کوکومین موجود در آن باعث کاهش سطح کلسترول شده و در نتیجه باعث سلامت قلب می شود.
-
تقویت حافظه انسان
خواص آنتی اکسیدان در زردچوبه باعث تقویت حافظه انسان می شود.
کورکومین موجود در زردچوبه می تواند سطح گلوکز خون را کاهش دادهو درنتیجه دیابت در همه سطوح را کنترل می کند.
-
بهبود ایمنی بدن
زردچوبه خاصیت ضدالتهابی دارد، همین امر باعث افزایش ایمنی بدن می شود.
-
خاصیت ضدعفونی کننده
زردچوبه خاصیت آنتی باکترییی عالی در برابر انواع باکتری ها دارد، ویژگی بارز آن خاصیت ضدعفونی کننده آن است.
-
خاصیت سم زدایی
کورکومین موجود در زردچوبه، تولید صفرای کبد را تحریک کرده، باعث دفع سموم می شود. اثرات سم زدایی کورکومین برای دفع سموم از بدن بسیار بالاست.
-
جوان سازی پوست
زردچوبه باعث افزایش آنتی اکسیدان می شود که همین ماده از سلولهای مغز و پوست محافظت می کند و چین و چروک های پوست را کاهش می دهد.
-
کاهش وزن و متابولیسم
مصرف زردچوبه باعث جلوگیری از کلسترول و قندخون می شود و از چاقی جلوگیری می کند در نتیجه باعث کاهش وزن شده و متابولیسم بدن را بهبود می بخشد.
-
درمان آکنه و جوش صورت
زردچوبه خاصیت ضدباکتریایی دارد که همین امر به درمان آکنه کمک می کند. مخلوط شیر و زردچوبه برای درمان آکنه پوست مفید است.
-
ضد درد طبیعی
مصرف زردچوبه به عنوان مسکن طبیعی عمل می کند، به ویژه برای دردهای آرتروز بسیار مؤثر است، همچنین گردش خون را بهبود می بخشد.
-
اختلال دستگاه گوارش
زردچوبه گزینه خوبی برای درمان دردهای دستگاه گوارش و معده است و باعث کاهش اسید و رفلاکس معده می شود.
-
بهبود سوختگی زخم
خواص ضدالتهاب و ضدعفونی کننده زردچوبه به التیام سوختگی زخمها کمک می کند و باعث پیشگیری زخم ها می شود.
-
مناسب مو
مصرف زردچوبه از ریزش مو جلوگیری می کند، همچنین مخلوط آن با روغن زیتون درمان شوره سر و در نهایت سلامت پوست سر است.
-
درمان سندروم روده
مصرف زردچوبه برای درمان بیماری های گوارشی مرتبط با سندروم روده تحریک پذیر مورد استفاده قرار می گیرید.
-
درمان ترک کف پا
زردچوبه خواص انقباضی دارد، بنابراین برای التیام ترک های پا کمک می کند. مخلوط روغن کرچک و روغن نارگیل و زردچوبه درمان ترک های کف پاست.
-
کاهش درد قاعدگی
کورکومین موجود در زردچوبه باعث کاهش درد قاعدگی در زنان می شود و این خاصیت را می توان به خاطر اثرات ضد التهابی زردچوبه نسبت داد.