چرا گیاهخوار می شویم؟

چرا گیاهخوار می شویم؟

چرا گیاهخوار می شویم؟

سوالی که ممکن ذهن بسیاری از مردمی که گیاهخوار نیستند را به خود مشغول کند این است که چرا بسیاری از افراد به سمت گیاهخواری و وگان گرایش پیدا می کنند و در رژیم غذایی خود بجای گوشت از انواع گیاهان و حبوبات استفاده می کنند.

مردم به دلایل زیادی گیاهخوار می شوند، از جمله اعتقادات مذهبی، حفاظت از محیط زیست و حیوانات و سلامتی به سمت گیاهخواری گرایش پیدا می کنند. البته برخی از افراد نیز به دلایل اقتصادی به سمت گیاهخواری تمایل پیدا می کنند و از این رژیم غذایی پیروی می کنند.

طی سالهای اخیر بنا به دلایل مختلف از جمله اطلاع رسانی مناسب و دقیق، افراد زیادی در سراسر دنیا به سمت گیاهخواری و وگان گرایش پیدا کردند و امروزه شاهد این هستیم که در هر فروشگاه و رستورانی محصولات گیاهی و غذاهای وگان و گیاهخواری تازه و جذاب موجود شده است. به طور سنتی، تحقیقات در مورد گیاهخواری عمدتاً بر کمبودهای تغذیه ای بالقوه متمرکز بوده است، اما طی سالهای گذشته و با اطلاع رسانی درست و صحیح، مردم پی به مضرات گوشت و محصولات و فرآوردهای گوشتی بردند و بیش از پیش به سمت وگان و گیاهخواری گرایش پیدا کردند.

طی تحقیقات بسیاری از دانشمندان، امروزه محصولات گیاهی نه تنها یک تغذیه کافی و سالم محسوب می شود، بلکه به عنوان راهی برای کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن شناخته شده است. به گفته انجمن رژیم غذایی آمریکا "رژیم های گیاهخواری و وگان کامل و سالم هستند، این رژیم ها از نظر تغذیه ای کافی می باشند و می توانند در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها مؤثر باشند."

رژیم گیاهخواری و وگان از جمله رژیم هایی است که اگر از دستور العمل های توصیه شده در مورد تغذیه، مصرف چربی و کنترل وزن پیروی نکنید، گیاهخوار شدن کاری است بیهوده. بنابراین یکی دیگر از شرایط این رژیم استفاده درست و مداوم از رژیم های گیاهخواری است.

رژیم هایی که استفاده درست و صحیح از سبزیجات، غلات، میوه و صیفیجات، آجیل و خشکبار، انواع روغن های طبیعی قسمت مهمی از آن محسوب می شوند، این محصولات دارای مواد مغذی مفید، چربی های اشباع و ترانس ها با چربی های خوب است که همگی دارای پروتئین ها، کالری و انواع مواد مغذی مناسب هستند و عدم استفاده از محصولات گوشتی، نوشابه ها و مصرف محصولاتی که شیرینی های کاذب دارند در این رژیم ها توصیه می شوند.

پیروی از رژیم های غذایی گیاهی می تواند علاوه بر پیشگیری و کاهش ابتلا از بیماری ها باعث طولانی تر شدن عمر شود. البته گیاهخواری انواع مختلفی دارد بدین صورت که در بعضی از رژیم های گیاهخواری استفاده کم از گوشت، از منابع گیاهی پروتئین دار، لوبیا و توفو، شیر سویا، حبوبات و.. استفاده می شود، یا بجای استفاده از گوشت قرمز و ماهی و میگو از تخم مرغ یا مقدار کمی لبنیات استفاده می شود.

پس بنا به دلایل و مواردی که در بالا ذکر شد افراد می توانند گیاهخوار و وگان شوند و نگران کمبود پروتئین، کالری و مواد مغذی بدن خود نباشند، چرا که مشابه آنها در گیاهان به راحتی یافت می شود.

 

منبع:  https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/becoming-a-vegetarian