خواص سیر سبز تازه

خواص سیر سبز تازه

سیر سبز

سیر سبز یکی از قدیمی ترین گیاهان در دنیاست که قدمتی بیش از 5000 ساله دارد، یک گیاه چندساله و دایمی است، دیگر اعضاء این خانواده شامل پیاز، ترکی فرنگی، تره و موسیر هستند. این گیاهان بواسطه عطر و بوی تند و طعم متمایزشان با یکدیگر متفاوت هستند. سیر یکی از درمان های رایج گرفتگی صدا است، همچنین سیر به تنهایی برای درمان دندان درد و مخلوط سیر و زنجبیل برای درد دندان عقل مؤثر است. بقراط، پزشک یونان باستان و پدر پزشکی غرب عادت داشت برای بهبود انواع مشکلات سلامتی سیر تجویز کند.

افسانه ها نشان می دهد که فراعنه مصر برای این گیاه جادویی بسیار ارزش قائل بودند تا جایی که برای ساختن اهرام مصر، هر روز به بردگان خود مقدار مشخصی سیر می دادند تا آنها را برای انجام این کار سخت، متناسب و قوی نگه دارند. در طول تاریخ، سیر همواره به عنوان یک درمان مناسب برای انواع بیماری ها شناخته شده است. به عنوان مثال در زمان شیوع بیماری های واگیردار مانند وبا، سل و... در جنگ جهانی اول، از آن به عنوان یک ضدعفونی کننده برای زخم هایی که نیازمند تمیز کردن و درمان اند، اسفاده می شد. این سبزی دارای خواص فراوانی است و سرشار از فسفر، منگنز، کلسیم، روی، مقدار کمی آهن و انواع ویتامین های B را در خود دارد، همچنین سیر دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار قدرتمند است و باعث تقویت سیستم ایمنی دارد همچنین کالری کمی دارد.

خواص سیر سبز تازه

· پیشگیری از چاقی

سیر سبز، پروتئین های بافت چربی کبد و عضله ها را فعال می کند و می توانند مواد مغذی را به جای انرژی به گرما تبدیل کند و در نتیجه از چاقی جلوگیری می کند.

· درمان دیابت

سیر باعث می شود مقاومت بدن به انسولین، قندخون و کلسترول را در بیماران دیابتی را کاهش می دهد. سیر با فعالیت آنزیم های فسفاتاز مؤثر در انتقال گلوکز به کبد موجب کاهش قند خون می شود.

· تقویت حافظه

سیر باعث افزایش هورمون های سروتونین در مغز می شود. سروتونین یک انتقال دهندۀ عصبی است که موجب افزایش عملکرد شناختی افراد می شود.

سیر یک مکمل در بالا بردن عملکرد دستگاه ایمنی مؤثر است. طی تحقیقات انجام شده کسانی که بطور مداوم سیر مصرف می کنند کمتر سرما می خورند. مصرف سیر باعث پیشگیری از آنفولانزا و سرماخوردگی می شود.

  • کاهش فشار خون

سیر به عنوان یک مکمل غذایی تأثیر چشمگیری در کاهش فشا خون افراد مبتلا به فشار خون بالا دارد. دوز سیر به عنوان مکمل غذایی باید نسبتاً بالا باشد تا اثرات  مطلوب داشته باشد.

  • کاهش بیماری قلبی

سیر در کاهش کلسترول کل و پائین آوردن خطر بیماری های قلبی مؤثر است. کسانی که کلسترول بالا دارند، سیر می تواند به آنها در تنظیم بیماری کمک کند.

  • کمک به داشتن عمر طولانی

سیر دارای اثرات مفیدی بر روی بدن است از جمله باعث کاهش عوامل خطرزا مانند فشار خون، بیماری های عفونی و بیماری هایی که علل شایع مرگ و میر هستند، همین امر باعث طولانی تر شدن عمر می شود.

  • پیشگیری از آلزایمر

سیر حاوی آنتی اکسیدان هایی است که بدن را از آسیب اکسیداتیو محافظت می کنند. مصرف دوز بالای سیر باعث افزایش آنتی اکسیدان در بدن می شود، استرس را کاهش میدهد، باعث پائین آمدن فشار خون می شود و در نهایت باعث پیشگیری از آلزایمر و جلوگیری از فراموشی می شود.

  • سم زدایی بدن

سیر ترکیبات گوگردی زیادی دارد که در دزهای بالا اندام ها را از آسیب فلزات سنگین سمی حفظ می کند و بدن را از سم زدایی سنگین محافظت می کند. سیر به طور چشمگیری سموم سرب و نشانه های مرتبط را کاهش می دهد.

مصرف روزانه سیر برای زنانی که یائسه هستند بسیار مفید است و بر روی استحکام استخوان آنها بسیار مؤثر و مفید است، بنابراین مصرف سیر به همه زنان توصیه می شود.

سیر بخاطر داشتن ترکیبات گوگردی آلی می تواند در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از مصرف اتانول بدن محافظت کند که در نتیجه از آسیب های کبدی ناشی از مصرف الکل جلوگیری می کند.

  • خاصیت آنتیوبیوتیکی

سیر سرشار از دی آلیل دی سولفید است که 100 برابر مؤثرتر از آنتی بیوتیک است و خواصی بیشتر از آن را دارد.

  • پیشگیری از آرتروز

آلیوم موجود در سیر باعث پیشگیری از آرتروز و بیماری های مربوط می شود. آلیوم در سیر، تره فرنگی، موسیر و پیاز به وفور یافت می شود، همچنین کسانی این سبزیجات را مصرف می کنند کمتر از دیگران به آرتروز مفصل لگن زودرس مبتلا می شوند.

آلیسین موجود در سیر با نابودی چربی های موجود در سطح خارجی مخمرها مانع از رشد آنها می شود.

  • پیشگیری از پوسیدگی دندان و درمان عفونت دهان

باکتری ها باعث تشکیل دندان و در نهایت پوسیدگی دندان می شوند. سیر خاصیت ضدمیکروبی دارد و باعث نابودی باکتری ها می شود و در نتیجه عفونت های دهانی را درمان می کند.

دی آلیل دی سولفید موجود در سیر دستگاه ایمنی آلوده به ویرووس HIV را از بین می برد و مانع از رشد آنها می شود. آجوئن موجود در سیر از رشد سلولهای آلوده به  HIV جلوگیری می کند.

  • خاصیت دارویی

سیر گیاهی از تیرۀ آلیوم است و ارتباط نزدیکی با پیاز، موسیر و تره فرنگی دارد. این گیاه به خاطر بوی قوی و طعم خوشمزه اش یک چاشنی محبوب در آشپزی محسوب می شود. سیر به علت ترکیبات گوگردی که دارد خواص بسیار زیادی دارد و برای سلامتی بسیار مفید است.

· کاهش سطح کلسترول

سیر می تواند با کاهش ساخت کلسترول در کبد، کلسترول کامل و لیپوپروتئین باعث کاهش کلسترول خون می شود و در نتیجه از خطر بروز حملات قلبی و سکته ها را افزایش می دهد.

  • کمک به درمان عفونت های روده

سیر می تواند عفونت های ناشی از انگل روده ای مانند ژیاردیاز و کرم های نواری را درمان کند و در نتیجه منجر به درمان عفونت های روده می شود.

  • پیشگیری و کمک به درمان سرطان

آلیل مرکاپتوسیستئین یک ترکیب گوگرددار در سیر است که می تواند رشد سلولهای سرطانی را کاهش دهد و موجب مرگ آن سلولها شود.

  • پیشگیری از سرطان پروستات

آلیوم موجود در سیر خطر ابتلا از سرطان پروستات را کاهش می دهد.

· پیشگیری از سرطان پستان

دی آلیل دی سولفید موجود در سیر می تواند از طریق افزایش مرگ سلولهای سرطانی و ممانعت از رشد تومورهای سرطان پستان می شود.

· پیشگیری از سرطان معده

آلیل مرکاپتوسیستئین موجود در سیر می تواند در جلوگیری از پیشرفت سرطان معده مؤثر باشد.

· جلوگیری از پیشرفت سرطان روده بزرگ

دی آلیل دی سولفید و آلیل مرکاپتوسیستئین موجود در سیر باعث توقف سلولهای سرطانی می شود از جمله سرطان روده بزرگ.

· پیشگیری از سرطان مثانه

سیر با تحریک دستگاه ایمنی و سم زدایی بدن از سرطان می شود و از رشد تومورهای مثانه جلوگیری می شود. سیر فعالیت کاکروفاژها و لنفوسیت ها را افزایش می دهد.

· محافظت از پوست

سیر سبز باعث تحریک سلولهای ایمنی می شود و همین امر باعث مراقبت از پوست در برابر اثرات مخرب پرتوهای فرابنفش می شود و در نتیجه عملکرد دستگاه ایمنی را متوقف می کند.

· کاهش ریزش مو

دی آلیل دی سولفید موجود در سیر می تواند از واکنش های خودایمنی جلوگیری می کند و با افزایش سلولهای سرکوب کننده دستگاه ایمنی رشد موها را تحریک می کند.